8 Brustna drömmar

Fågelns hjärta brister när den tvingas välja mellan friheten och kärleken. Den väljer friheten och hoppas att kärleken kommer tillbaka. Det gör den , men trots att fågeln förklarar att den måste få flyga med andra fåglar händer samma sak igen.

Rafael och jag hade svårt att hitta tillbaka till varandra efter mitt sammanbrott hos honom. Han var besviken för att jag inte klarade av att ta hand om hans barn och jag var besviken för att han utsatt mig för den situationen .

Problemet var att Rafaels dotter inte längre ville bo hos sin pappa men ringde varannan dag och sa att hon saknade honom varpå han släppte allt och åkte hem. Kvar satt jag ensam hemma och fick inte gå ut och inte följa med. Det var i och för sig bra för min verksamhet, för jag hade egentligen inte tid att vare sig pendla eller umgås med Rafael, men för vårt förhållande var det döden. Vi sågs i princip aldrig för han var på standby för sin dotter konstant. En kväll när vi inte setts på länge och ska grilla och dansa salsa på Årsta dansbana , så ringer han när jag är nästan framme.

-Jag måste stanna hemma ikväll. Min dotter vill ha fredagsmys.

– Nu har jag fått nog ! Vi har inte träffats på flera veckor och jag får inte gå ut själv! Om du inte kan säga till din dotter att du bestämt andra planer för ikväll sedan länge och hon får stanna hos sin mamma, så är det slut mellan oss! skriker jag upprört i telefon och känner att detta var droppen.

– Det kan jag inte Anna. Jag måste stanna.

-Jag förstår att din dotter är viktig för dig, men ni måste kunna ses varannan vecka som förut?. Annars har du och jag inte en chans, säger jag en sista gång, men jag vet svaret redan

Danskvällen blev förstörd förstås. I vanliga fall brukade salsan göra underverk för det var rätt svårt att tänka på bekymmer och att inte ryckas med av glädjen i musiken och de som dansade, men den här kvällen var ett undantag. Rafael var precis som dansen en del av mig.

Jag suckade och slog ihop datorn och bestämde mig för att gå och lägga mig. Dagen efter åt jag en snabb frukost efter en hyfsad natt och gick ut på stan i Sofia. Till kvällen satte jag mig igen för att skriva.

Några dagar efter att det tagit slut åker jag till butiken. Lovisa berättar att han varit där och lämnat saker. Ovanpå dunjackan låg guldhalsbandet med korset av Zirkonia diamanter jag brukade ha runt halsen. Jag hade gett honom det när han ville ha det och han hade haft det på sig bakvänt. Nu hade han pillat bort alla stenar och förstört det. Jag var ledsen över allt och funderade på om jag skulle dränka mina sorger eller förtränga dem med dans?. Jag gjorde ett försök och åkte till Jonnys bar vid Fridhemsplan. Jag hann vara med på mambo kursen och efteråt blev jag uppbjuden av en riktig snitsare. Han hette Hasse och dansade lika bra som han var charmig och rolig. Vi pratade hela tiden vi dansade och han skojade konstant. Det tog inte lång stund innan han fick mig att bryta ut i gapskratt. Det hade hänt förut när allt var nattsvart att jag fick överslag i huvudet.

– Jag förstår inte hur du bär dig åt? sa jag och fnittrade.

– Vaddå?

– För några timmar sen höll jag jag på att bryta ihop fullständigt och nu står jag här med dig och skrattar?

– ja, det är tvära kast ibland. Ska du med till årets sailsalsa?

– Vaddå?

– Sailsalsan?

– Nej. Vad är det?

– Det måste du! Varje år är vi ett gäng som åker till Vindalsö i skärgården där scouterna har segelbåtar och badstrand och så seglar vi och badar på dagarna . På kvällarna dansar vi till gryningen och innan man lägger sig brukar vi basta och bada till soluppgången . Badkläder är inte nödvändigt.

– Oj då. Det låter verkligen jättekul.

– Ja det är det. Vi gör allt tillsammans, lagar mat och äter och sen är det olika lekar och annat bus. Som ett vuxenkollo ungefär.

-Låter ju underbart! Hur kommer man med?

– Jag kan höra om det finns platser kvar och anmäla dig. Du kan få sova i min segelbåt så blir det inga problem med sovplats.

– Oj, det var snällt. Jag har ju egentligen en egen båt men jag vet inte om jag hinner laga den. Motorn har börjat krångla.

– Aj då. Men du är mer än välkommen på min båt.

-Tack för en jätte trevligt kväll och för att du gett mig hopp igen.

-Glad att jag kan vara till hjälp, sa Hasse och kramade mig hejdå efter att vi bytt telefonnummer.

Därefter hördes vi inte på en vecka men sedan ringde han .

– Hej Anna! Hur mår du?

– Bara fint tack, mycket att göra . Tack för senast!

– Jag tänkte höra om du ville ses på torsdag och äta lite innan salsan?

– Absolut! Det gör vi! Vad sägs om Kinakrogen precis utanför? Jag älskar kinamat!

– Ja, det blir bra. Jag med, ska vi ses där kl sex?

– Det gör vi!

På torsdagen när vi sågs hade vi verkligen jättetrevligt. Vi pratade och skrattade under middagen och gick sedan vidare till Chicago och dansade med varandra halva kvällen. Det betydde i princip att man var ett par eller skulle bli det.