18 Lyxhustru finnes

Priset för färg jämfört med terapi är billigt. Det är rena semestern för själen och gott om tid att filosofera över det som är viktigt i livet

Hösten gick och arbetet hemma på landet fortskred. Efter att taket och pappen var på plats var det dags att tilläggsisolera och sätta ny fasadpanel. Det var mycket att fundera på. Att måla fasaden var underbart och skönt att få jobba utan att tänka, fast det hade varit lättare med höger hand.. Fasaden blev ett elände. På något sätt hade jag lyckats mäta fel när jag lagt en balk tvärs över huset för loftets skull. Mitten av huset putade ut som Feng Shui där inga raka linjer var välkomna. Från sidan syntes det tydligt men inte framifrån. Hela taket var på plats så det var inte något som gick att ändra. Jag svor över min klantighet och funderade mer än en gång om det inte var bäst att bara riva hela huset trots all tid och alla pengar jag lagt ned på material. Mitt förnuft sa att det var det enda rätta, men det vore som att ge upp och jag kastat alla pengar i sjön. Jag funderade på vad jag hade åstadkommit och skrev på facebook :

1 stycke båt bärgad från havets botten , check v

1 stycke kortsida av husfasaden klar, check v

1 stycke tomt nästan klar, check v

70 meter skyttegravs grävning med vatten o avlopp inkopplat, betalt, & klart, check

2 1/2 stycken husfasader & isolering, innertak och innerväggar, kvarstår…

1 stycke båtmotor som behöver renoveras, kvarstår…

1 stycke bil som behöver lagas o besiktas, kvarstår…

2 stycken fungerande datorer utan virus o silvertejp, kvarstår…

1 stycke fungerande mobil utan ..ovan… kvarstår

1 stycke välbärgad charmig riktig man med alla skruvar på plats, så jag kan bli lyxhustru o slippa hålla på med s- en ovan o ägna mer tid åt dans, ridning o skidor… kvarstår…’

Den där sista kommentaren var väl det jag hoppades på. Någon att dela allt med. Jag visste ju att jag aldrig skulle orka eller hinna allt själv i längden. Det gillades av många av mina väninnor och en och annan man, precis som inlägget innan: ”Har äntligen hittat min nya kärlek…stor, stark, snäll och oerhört smidig…kan göra de mest häpnadsväckande movsen…helt utan PMS, spydigheter och svartsjuka… och alla skruvar på plats….lite charm, intelligens och humor och det hade varit JACKPOT ! Tack käre far för att jag fick låna Mr Bosch GST 60 PE” Om någon av mina ex tagit åt sig av det visste jag inte, och jag hoppades de som inte borde det hade gjort det, men jag kunde inte låta bli.

Jag kämpade på hela hösten och Olof och jag syntes inte mycket. Jag dansade inte så mycket heller. Det var svårt att få till det. På lördagseftermiddagen kunde jag hinna med någon timme tango om jag kunde stänga butiken i tid. Stängde jag för tidigt så sålde jag mindre. Jag behövde pengarna och kunde inte dra ner på öppettiderna. Var det värt det? Det var ett elände att ekonomin begränsade livet. Jag var så trött på det. Allt jag gjorde var budget och hade i princip varit så hela livet. Richard hade slösat och jag hade sparat.

För att klara ekonomin behövde jag hyra ut rummet bredvid mitt på landet igen. Det blev en storväxt gullig kille som nyligen separerat och verkade pålitlig. Var och varannan kväll när jag kom hem efter jobbet ville han bjuda på vin och en kväll tackade jag ja av artighet. Några kvällar senare när jag kommer hem sent så ser jag att det lyser på verandan i mörkret. Alla mina mina hängande ljuslyktor är tända med stearinljus.

– Var har du varit? frågar han och jag ser att han sitter på stolen i mörkret och dricker vin.

– Jag har jobbat och sen dansat, säger jag förvånat och undrar vad han menar?

– Jag väntade på dig i flera timmar med middagen färdig. Jag har grillat fläskfilé. Jag trodde du skulle komma hem direkt från jobbet?

– Ja ha? Varför skulle jag göra det? Svarar jag och undrar om jag bör bli orolig?

– Du brukar göra det.

– Nu var det fredag och då brukar jag gå ut och jag behöver inte berätta för dig innan om mina planer. Du kunde ha frågat innan..

– Det finns en tallrik till dig du kan värma om du vill.

– Tack, svarade jag och gick in. Jag funderade på om jag skulle äta eller inte? Han kanske skulle bli ledsen om jag inte åt den? Jag värmde den och gick in på mitt rum och stängde dörren. När jag senare lagt mig för att sova och somnat vaknar jag av att dörren brakar till och han står mitt i rummet. Jag slutar nästan andas och låtsas sova. Efter vad som känns som evigheter stänger han dörren. Jag kan inte sova på hela natten och är alldeles uppskärrad.

– Vad gjorde du i mitt rum inatt ? frågar jag på morgonen när jag möter honom i köket.

– Jag snubblade till när jag varit på toaletten och dörren gick upp.

– Och ramlade in i mitt rum?

-Mm

– Va konstigt. Jag kan knappt stänga dörren för den är så trög?

– Men den gick upp i alla fall, svarade han och efter det började det spåra ur ordentligt och han drack massor av vin när jag inte var hemma och kunde tömma en tre liters box på ett par kvällar. Familjen ovanför sa att han spelade musik högt så fort jag var borta.

– Om du inte får honom att sluta spela nu så ringer vi polisen! Ringde de och sa mitt i natten när jag v ar i butiken. Jag ringde honom direkt och bad honom respektera att det skulle vara tyst normala tider.

– Vad som är normalt för dem är inte för mig. Jag är ledig nu och då vill jag spela svarade han och jag sa upp upp hans kontrakt efter det.

Under hösten glesar det också ut med uthyrningen av rummet i butiken. Jag tycker det är skönt och får äntligen dansa. Olof håller sig fortfarande undan och jag blir uppvaktad av både gamla och nya bekantskaper. En kväll träffar jag på honom på Café Opera och vi återupptar kontakten igen.