17 Sugardaddy och nya affärsförslag

När semestern är slut måste jag öppna butiken igen. Det var skönt att vara tillbaka i stan men jag var stressad över att det regnat så mycket att jag inte hunnit klart. Jag gjorde iordning butiken och ställde ut halva inredningen och tände värmeljusen inne. Min tumme blev alldeles varm och när jag tittade på den hade den ett blått skimmer runt sig. Handsprit och eld verkade tydligen inte gå ihop? Jag kunde snart skriva en bok om ”shopkeeping for dummies” med en massa tips på vad man inte skulle göra när man drev butik. Huvud tipset var ändå att att lokalens läge måste vara bra, annars kommer inga kunder alls och man får annonsera ihjäl sig, vilket tar tid och pengar. Viktigt är också att kolla upp byggnadsplaner så det inte kommer byggställningar och baracker utanför dörren i två år utan förvarning. Tillsammans med Big Bags med byggskräp och annat kan det skrämma bort de få kunder som kanske lagt märke till butiken bakom bråten. Det borde vara upplysningsplikt från värden innan man skriver kontrakt, men det är bara i den bästa av världar. I den levde inte jag. Jag kunde ge ut denboken tillsammans med ”Building for dummies” hur man inte gör när man bygger och ”Love for dummies- ” där jag var utmärkt exempel påvad man skulle undvika och inte göra.

Snart skulle en gammal affärs-vän till mig komma på lunch och jag tog ett extra varv i min ”lägenhet” med sopkvasten och kollade att det inte hängde några stringtrosor på tork eller annat tokigt. Inte för att det brukade göra det, men det hade hänt då det kom folk oanmälda titt som tätt.

-Hej Magnus! Vad kul att se dig! Sa jag jag sken upp och reste mig från stolen när han dök upp.i dörren.

-Hej Anna! Hur mår du? Sa han och gick ner för trappen och gav mig en stor kram och inspekterade mig ordentligt.

-Det är bra. Jag kämpar på. Och du ser ut att må strålande? Jag såg att han måste gått ner massor i vikt sedan vi sågs.

-Jag mår jättebra! Har börjat på gym och yoga.

-Jag ser det! Sa jag och nickade uppskattande. Vi satte oss på barstolarna vid disken och han tog fram sin medhavda sushi. Jag tog fram min sallad då jag var petig med maten. Sushi var mest ris och inte särskilt nyttigt enligt mig.

-Hur har det gått med hyresnedsättningen från föreningen och din advokat?frågade han

– De har gått med på mitt krav nu men advokaten som inte gjort någonting har skickat mig en räkning på 13 timmar à 2000 kr i timmen.

– Det låter verkligen orimligt!

– Ja det kan man säga, särskilt när han faktiskt fördröjt hela ärendet med att missa inbokade telefonmöten och sen resa bort i några månader. Han bidrog inte med något alls. Jag skrev ju till och med brevet till styrelsen. Han kan inte lagt ner mer än två timmar knappt. Vad är ni för släkte egentligen? frågade jag och tittade snett på honom.

– Be om en tid specification. Det låter mycket.

– Jag har bestridit och vägrar betala så mycket.

– Du bör nog vara försiktig för jag har kollat upp honom och det ryktas att han är advokat för Hells Angels.

– Vad säger du? jag höll på att sätta kaffet i halsen.

– Att han är advokat för Hells Angels. Magnus tittade bekymrat på mig.

– Men, menar du att jag ska betala då?

– Du bör vara försiktig i allafall.

– Vilka pengar ska jag betala med då? Mina tankar gick till min usla ekonomi. Jag hade inte pengar till hyran då.

– Du borde skaffa dig en sugar daddy, sa Magnus helt seriöst och såg mycket gladare ut och tittade intensivt på mig.

– En vaddå??

– En sugar daddy, sa Magnus som om det var självklart att jag visste vad det var.

– Vad är det? Jag började bli nyfiken på fortsättningen av detta.

– En välbärgad välgörare som bjuder dig på trevliga upplevelser i utbyte mot ditt sällskap. Min kompanjon har nyss bjudit sin vän på en resa till Frankrike.

Jag svarade inte och såg ut som ett frågetecken och min hjärna försökte lista ut om han syftade på sig själv? Hans fylle sms och alla hinter under våra tio år gick inte att bortse ifrån.

-Det låter trevligt Magnus, men jag behöver kontanter, inte lyxresor till Rivieran, även om det är välkommet det också, om jag mot förmodan får hundvakt.

– Eller så kan du sälja begagnade trosor på internet? föreslog han med ett klurigt utseende.

– Ursäkta? Vad säger du? Trosor?

– Ja, om du bara visste vad som försiggår på nätet och hur mycket pengar man kan tjäna på använda trosor?

– Hmm… nog för att mina är fina, men jag har aldrig hört talas om att någon skulle vara intresserade av använda trosor? Sa jag och stirrade på honom som ett ännu större frågetecken och undrade vad han gjorde på sin fritid egentligen?

– Jo, det finns nog bra med pengar i det. ..

– Ja någonting behöver jag komma på för det här fungerar inte. Min bokföringskund tycker jag ska bara satsa på bokföringen, men jag gillar det här och att göra praliner.

– Du måste ju leva också.

– Jag vet. Och jag tror det inte fungerar för att jag försöker göra för mycket samtidigt .

– Alla kan göra allt , men inte samtidigt vet du. Du får välja något sa han och jag suckade. Framgång berodde på förmågan att fokuseraEinstein hade underfundigt sagt : ”den som kan köra bil säkert och kyssa en flicka samtidigt, ägnar inte kyssen den uppmärksamhet den förtjänar .” Jag gillade det citatetHan hade sina prioriteringar i ordning.

På eftermiddagen stängde jag butiken, släppte ut Calle och fick äntligen ägna mig åt att rulla tryfflar och spritsa praliner i lugn och ro. Jag hade många gånger undrat om jag skrämt iväg kunder när jag suttit och jobbat med bokföringen. Då kunde jag önska att de inte skulle störa mig i mitt jobb och det fanns nog risk att det syntes på mig. Lite lagom service ville nog alla ha. Jag försökte vara så trevlig som jag kunde och jag hade många stamkunder.

Till kvällen gjorde jag mig i ordning för Gröna Lund och funderade på vilka kläder jag skulle ha eftersom jag var blåslagen efter att ha trillat ner från taket. Jag valde en svart kortärmad trikåklänning i alla fall. På det sättet syntes det tydligt att de skulle vara försiktiga. På Gröna lund träffade jag flera av mina favoriter som förfasade sig över hur jag såg ut. Till slut fick jag syn på Jens och gick fram.

– Hej Jens! Vill du dansa? Frågade jag och han lyser upp men stelnar till när jag sträcker fram armarna..

– Vad har du gjort?? Säger han och drar förfärat efter andan.

– Jag ställde mig på översta stegpinnen, säger jag sarkastiskt. Stegen sköts undan under mig.

.- Varför gjorde du det? Frågar han och tittar på mig som om jag vore knäpp.

– Jag fick inte fast takpappen annars.

– Det ser inte bra ut, säger han och vrider på mina armar och tittar på mina ben.

– Du kanske behöver någon professionell som ser över dina skador ? Säger han och ler spefullt när han för mig varsamt i bachatan.

– Känner du någon bra?

– Mmm.. jag vet en riktigt bra

– Hmm.. det låter frestande?

Vi tackar för dansen och fortsätter åt varsitt håll. När kvällen är slut väntar han vid utgången. Vi försöker att vara så oskyldiga det går. Rykten sprids fort och man får se upp även om många är nära vänner och man reser och gör mycket tillsammans.

-Min bil står på parkeringen, säger han.och vi tar den till butiken och jag släpper ut calle och häller upp lite vin. Vid diskbänken tar han av mig min klänning och låter händerna glida över mina blåslagna armar och vidare ner mot låren.

– Det kan nog behövas lite varsam massage här… mumlar han och drar mig till soffan där han trycker ner mig och börjar knäppa upp sin skjorta och tar av sina byxor. Han smeker och masserar mig varsamt där jag inte är öm och händerna rör sig alltmer mot insidan av låren med kittlande försiktighet och förbjudna områden. Han vänder på mig och den kittlande försiktigheten fortsätter.. Jag andas tyngre och tyngre. När han anser att jag plågats tillräckligt fullbordar han sitt verk med långsam utstuderad precision som retar mig ännu mer. Det behövs inte mycket och jag vänder mig om för att kunna ta kontrollen. Det här går alldeles för långsamt. Med den fria handen hjälper jag till och det dröjer inte länge innan kramperna kommer som varar länge. De följs av en våg av värme genom hela kroppen och en total känsla av frid. Utmattad sjunker jag ner på mage när han också stannat upp. Han lägger sig bredvid mig.

– oj då, säger jag och suckar. Kände du det?

– Mm. Det gick inte att missa svarar han och vi ligger tysta en stund och hämtar andan.

– Vad gör vi nu? säger han försiktigt och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag känner mig osäker på vad jag känner och om jag vågar inleda ett riktigt förhållande med honom innan jag är säker. Att göra honom illa ville jag definitivt inte.

– Jag vill att du funderar ordentligt på vad du vill innan du gör slut med din flickvän. Så du inte gör slut bara för min skull. Säger jag och hoppas att han ska tolka det på rätt sätt. Jag behövde mer tid.

– Vi ses ju aldrig. Hon har sina barn och jag har mina. Jag vill ha något mer. Jag har behov, säger han och verkar lite besviken över min kommentar.

– Mmm jag förstår. Du får gärna sova över om du vill, svarar jag och vet inte riktigt hur jag ska hantera detta.

– Nej jag har barnen imorgon och vill vara hemma tidigt, säger han och klär på sig och går. Jag känner mig kluven. Hade jag sårat honom?

Jag har svårt att somna. Till slut tar jag en halv sömntablett till. I vanliga fall brukar jag oftast sova bra efter dansen eller massage med ” happy ending”. Det är en stor anledning att jag kämpar mig ut även om jag är trött, för att inte ta för mycket vin och tabletter för att kunna slappna av och sova.

På söndagen sover jag längre än vanligt. Jag är trött efter tabletten. Calle och jag går ut och äter frukost på innergården i morgonsolen och jag bestämmer mig för att ha en ledig söndag. Vi tar bussen till Vasaparken för att dansa och det är fullt med folk där. Jag känner nog hälften av dem. Alla dansar rueda, en slags ringdans med salsa. Det är jättekul och alla har jätte skojigt. Det håller på i flera timmar och emellanåt tar man lite fika eller glasspaus på gräset. Calle ligger i skuggan under ett träd och blir glad när jag hämtar honom till filten. Han älskar picknick och att bli matad. Alla slags bullar är välkomna och mycket klappande och massage..

Framåt eftermiddagen åker vi tillbaka till butiken. Nöjda efter att ha fått umgåtts med så mycket glada människor. Jag går och handlar mat inför veckan och funderar på om jag orkar gå till Grönan och dansa kubanskt också? Olof borde vara där. Jag har inte hört något på flera veckor. Det är en vacker kväll och jag gör mig iordning och åker dit.

– Hej Olof! Säger jag när jag får syn på honom och ger honom en kram efter att ha dansat oavbrutet med massor av bekanta.

– Hej ! Hur mår du?

-Jag mår bra, fast jag har ramlat ner från stegen , säger jag och visar mina armar och lår som fortfarande är lila.

-Oj då, det var inte bra. Du måste vara försiktig. Han ser bekymrad ut.

-Vill du ta lite vatten? frågar jag vi går upp till baren och jag tar ett glas vatten och han beställer en öl.

-Vart tog du vägen?

-Jag var i Västerås och sen åkte jag till Spanien med grabben.

-Har du haft det bra?

-Ja, vi har haft det jättebra säger han och vi går ner och dansar. Vi dansar många danser innan vi tackar för dansen och tar färjan tillsammans men skiljs åt i slussen. Han brukade alltid vilja följa mig hem. Jag promenerar hem och tänker på Olof, Jens och Magnus innan jag somnar. Vad skulle jag göra? Satsa på kärlek, vänskap, passion eller ”sugar daddys” ? Inom mig bodde en romantiker som hoppades på allihop men den drömmen hade jag vaknat upp från.